Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски проведе среща с

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски проведе среща с
Коментари Харесай

Делян Пеевски разговаря с посланика на Обединените арабски емирства

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски организира среща с Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, ексклузивен и пълномощен дипломат на Обединените арабски емирства.

На срещата ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи срещна Н.Пр. Алнуайми с целите на евроатлантическото болшинство и развиването на интернационалните и двустранни културни и стопански взаимоотношения.

 

Припомняме: през последните години съдействието с ОАЕ се засилва. Това се наблюдава в усилването на динамичността на двустранните контакти и растежа на взаимния стокообмен. Двустранните контакти се задълбочават във всички сфери от съвместен интерес. Едно от значимите събития в досегашните българо-емиратски връзки е състоялото се на 20-22 октомври 2018 година публично посещаване в ОАЕ на министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Това е и първата двустранна аудиенция на най-високо държавно равнище.

България преглежда Обединените арабски емирства като един от най-перспективните сътрудници в района на Близкия Изток. ОАЕ е единствената страна от Съюза за съдействие в Залива, с която връзките за издигнати на стратегическо равнище.

На 21.01.2020 година е извършен първи кръг политически съвещания сред външните министерства на България и ОАЕ в Министерството на външните работи и интернационалното съдействие (МВнРиМС) на ОАЕ.

България е главен експортьор на такъми за тръбопроводи, апарати за телекомуникация, автоматизирани машини за обработка на информация, турбореактивни мотори. Вносът от ОАЕ се състои от занемарен алуминий, механични апарати и пожарогасители, минерални или химични азотни торове, съдове за сгъстени или втечнени газове, от чугун, желязо или стомана, парфюми и тоалетни води.

В развой на координиране са значими двустранни съглашения в региона на правораздаването и наказателното произвеждане, отбранителната промишленост, софтуерните нововъведения, изследванията и развойната активност и други

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР