Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира спора между

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира спора между
Коментари Харесай

Пеевски: Споразумението е ясно, очаквам в името на България всички да го изпълнят

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява разногласието сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ какъв да е външен министър след ротацията.

Ето и цялата позиция на Делян Пеевски:

В лицето на Мария Габриел имаме един извънредно сполучлив външен министър, което се вижда от целия свят. Виждате какви контакти има и на какво равнище организира срещи. Като и господин Денков, като учен считам, че може да бъде прелестен учебен министър и това е записано. Споразумението е безусловно ясно. Там написа, че акад. Денков става учебен министър.

Това не е тематика, съгласно мен, тъй като поради нещо доста малко, може да се наруши салдото в нещо, което върви напред и се случва по най–хубавия метод. Очаквам в името на България и нейния евроатлантически път, че всички ще правят отстъпка. Или даже не се постанова да отстъпват, а би трябвало да се случи това, което е записано в съглашението, изясни Делян Пеевски.

Ние ясно сме заявили, че на равнище министри и зам.-министри Движение за права и свободи няма да взе участие и дано да не го повдигаме повече. Ако има нещо да кажа ще ви кажа. Но няма, не сме преосмислили позицията си, разяснява пред публицистите ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Надявам се да реализираме цялостна бистрота и правосъдната система да бъде напълно изсветлена. Това е задачата на тази комисия. За да няма в никакъв случай повече сходно закъснение по каузи или да има такива хора, изясни Пеевски за основаването на парламентарна комисия за следствието на групата към Мартин Божанов.

На въпрос на кореспондент „ Как ще коментирате изказвания на арбитър Цариградската, че сте обвързван с Мартин Божанов – Нотариуса? “ Пеевски отговори с въпрос: Вие близка ли сте с него? Не! И аз не съм.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР