Председателят на ПГ на Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена

...
Председателят на ПГ на Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена
Коментари Харесай

Атанасова алармира за злоупотреби за над 23 млн. лева в Русе, поиска проверка от МВР

Председателят на ПГ на Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, даде брифинг в Народното събрание, на който изясни, че е получила сигнал за опорочена социална поръчка в Русе.

,,Като депутат от Русе, в моята пощенска кутия са адресирани документи за една социална поръчка, която се организира от община Русе за създаване на анаеробна апаратура за боклуци за над 23 млн. лв. по Оперативна програма " Околна среда ", от която социална поръчка е видно, че съдържа редица нарушения``, съобщи Атанасова.

Тя добави, че ще сезира органите на Министерство на вътрешните работи и изрази вяра това да бъде направено и от представителите на останалите парламентарни групи, защото същият неизвестен сигнал е адресиран и до депутатите от Политическа партия, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

В този сигнал се съдържа информация за това, че съветник, който евентуално общината е финансирала по някакъв метод, без да е член на комисията, уведомява кмета на общината, че всички компании, които са взели участие в публичната поръчка, не дават отговор на авансово оповестените условия. И все пак са позволени до класиране и техните ценови предложения са отворени, най-вероятно ще бъде определен и реализатор на тази социална поръчка, обясни Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.

,,Безпокои ме фактът, че средства, които са извоювани по оперативна стратегия, може да бъдат опорочени с една такава социална поръчка. Това е още един проблем, който ще даде учредения на Европейска комисия да има редица забележки по това по какъв начин се изразходват средствата по общините``, добави още тя.

Атанасова още един път прикани останалите народни представители да внесат този сигнал за инспекция в Министерство на вътрешните работи и до националния координатор за битка с корупцията Кирил Петков.

В противоположен случай ще остана с усещането, че съдружните сътрудници от ръководещото болшинство крият сходни сигнали за харчене на европейски средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР