Председателят на ПГ на БСП за България“ и лидер на

...
Председателят на ПГ на БСП за България“ и лидер на
Коментари Харесай

Нинова призова за изслушване на премиера и министъра на финансите във връзка с наводненията по Черноморието

Председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска Народното събрание да предложения на чуване министър-председателя и министъра на финансите по отношение на наводненията по Черноморието.

Никой от вас не знае какъв брой пари има във фонд „ Бедствия и повреди “ сега, обърна се тя към народните представители от парламентарната естрада. Обещават се пари за фамилиите, само че дали ги има в бюджета, попита Нинова.

За следващ път ни връхлетя нещастието с наводненията, в този момент по Черноморието, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. „ Беше Бисер, беше Аспарухово, беше Мизия, бяха Карловски села, в този момент и това. Този проблем е рецидив и изисква сложно решение “, съобщи тя. Нинова разяснява, че казусът визира противозаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените коритата, корупцията при средствата, които се отпускат за решение на този проблем, а в последна сметка завършва с човешки нещастия, с погубено имущество – частно и държавно. На Народното събрание му отива да се заемем с този проблем сложно, тъй като в нито едно от местата, които загатнах, не са възобновени пътища, инфраструктура, животът на хората, покъщнината им, счита тя. В моя град Мизия седма година не е възобновено, сподели Корнелия Нинова.

Ние знаем, че има справедливи аргументи - 330 литра на квадратен метър вода е справедлива причина, не можем да спрем природата, само че има и доста субективни, а над всичко това стои една дума – корупция, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия. Ще предложим няколко съответни ограничения, само че първо ви предлагам да поканим на чуване министър-председателя и министъра на финансите, сподели тя.

По информация на МВР-Бургас наводнението в резултат на проливния дъжд в община Царево взе четири жертви и нанесе съществени вреди на инфраструктурата в региона. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР