Председателят на ПГ БСП за България Георги Свиленски осъди прокуратурата

...
Председателят на ПГ БСП за България Георги Свиленски осъди прокуратурата
Коментари Харесай

Свиленски осъди прокуратурата за над 20 000 лв.

Председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски осъди прокуратурата за непозволено обвиняване. Софийският градски съд (СГС) приема изказванието, че делото, по което той е оневинен, се е точило повече от 7 години. Решението на магистратите е Свиленски да получи 15 000 лева обезщетение за морални вреди, 4500 за имуществени и над 1300 за разходи по делото.

" За мен бе значимо неопровержимо да потвърдя невиннността си, да защитя положителното си име и името на партията, която съставлявам. И най-много да дам образец на всички българи, че си заслужава човек да се бори за правата си, даже те да са потъпкани от най-високо място. В продължение на години, служейки си с прокуратурата, политическите ми съперници спекулираха с мними обвинявания по мой адрес. Познавам ги и нямам доверие да ми се извиняват. Дано най-малко, когато прочетат това решение, малко да се засрамят ", разяснява Свиленски

Припомняме, че през 2010 година Свиленски беше упрекнат в занемареност с още 12 души от управлението на общинското сдружение " Софийски парцели ". Ставаше дума за продажба на 4 общински парцела на цени, които съгласно прокуратурата са по-ниски от пазарните, и от това са настъпили вреди за близо 2 млн. лв.. Разследването завърши в края на 2016 година с оправдателни присъди, които не бяха протестирани от държавното обвиняване.

В желае си против прокуратурата Свиленски показва, че в резултат на дейностите й е бил накърнен престижът му. Като доказателство той показва копия от изявления за отразяването на процеса против него. През 2015 година Свиленски се отхвърли от номинацията за кмет на София поради неприключилото дело.

В решението си Софийски градски съд показва, че депутатът не е осъждан и че процесът против него е траял безразсъдно дълго. Наказателните каузи изискват по-голяма бързина, защото те засягат директно подсъдимите, в съответния случай репутацията на ищеца, е мнението на арбитър Вергиния Мичева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР