Председателят на ПЕС Сергей Станишев отправи критики към БСП и

...
Председателят на ПЕС Сергей Станишев отправи критики към БСП и
Коментари Харесай

Станишев: БСП се превърна в популистка партия и влезе на терена на Патриотите

Председателят на ПЕС Сергей Станишев насочи рецензии към Българска социалистическа партия и водача на партията Сергей Станишев. 
 Овчаров брани Нинова от вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия  Йончева: Нинова не би трябвало да подава оставка от лидерския пост в Българска социалистическа партия
„ Битката не е да се отсече нечия глава, а разногласието е за политическата линия на партията и за това по какъв начин действа като вътрешна народна власт. Спорът е дали Българска социалистическа партия остава социалистическа по идеология и проевропейска политическа сили, или се трансформира в популистка консервативна партия. Втората наклонност я виждаме през последните две години – с очебийно евроскептично говорене и с влизане на терена на така наречен „ патриоти “. Това докара и до втория мандат за Вътрешна македонска революционна организация в Европейския парламент “, съобщи Станишев пред БНР.

Той акцентира, че задачата е отчетът за представянето на социалистите на изборите да помогне на Българска социалистическа партия да не повтаря систематичните си неточности, тъй като едноличният жанр за взимане на решения, без да се прави оценка вярно публичното мнение, загърбва груповият темперамент на Българска социалистическа партия. 

Попитан за рецензиите от страна на неговите съпартийци и сътрудници в управлението на Българска социалистическа партия и във воденото от него държавно управление Весела Лечева и Румен Овчаров за старите лица в партията, той отговори, че надали те могат да бъдат обсъждани като „ знаците на смяната ”.

По думите му вътрешният разговор в Българска социалистическа партия е тежко нарушен.

„ Докато в партията не създадем атмосфера на взаимна чуваемост, а не на вътрешни войни, до момента в който не стартираме да беседваме и да вземаме решения, отчитайки другите отзиви, никой няма да ни връчи в ръцете ръководството на страната. Ако не можеш да осигуриш мир в личната си партия, по какъв начин ще осигуриш успокоение и вероятност на страната “, разяснява Станишев.

Той назова оставката на Корнелия Нинова „ реплика на оставка “ и акцентира, че позицията ѝ е надалеч от вдишване на отговорност.

По мотив номинацията на евродепутата Петър Витанов за ръководител на делегацията на българските социалисти в Европарламента Станишев сподели, че в това не вижда политическа логичност.

„ Аз ще оказвам помощ на Витанов, само че той, непознавайки този механизъм и връзки, ще би трябвало да отстоява наши съответни ползи като делегация “.

Според Сергей Станишев възможностите на претендента на социалистите за председателския пост на Европейската комисия Франс Тимерманс са огромни.

„ Настояваме претендентът за президент на Европейска комисия да се преглежда измежду тези, които са взели участие в европейските избори като водещи претенденти на политическите фамилии в Европа. Това е демократичното “, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР