Председателят на партията Единна Сърбия и депутат в сръбския парламент

...
Председателят на партията Единна Сърбия и депутат в сръбския парламент
Коментари Харесай

Сърбия без правителство поради “извънредни обстоятелства“

Председателят на партията Единна Сърбия и народен представител в сръбския парламент Драган Маркович Палма съобщи през днешния ден, че съставянето на държавното управление се забавя заради " изключителни условия ". Той не е в листата на чакащите за министерски пост, съобщи организация Бета.
Прочетете още
Маркович сподели, че Сърбия има огромни проблеми и по тази причина от шест месеца е с държавно управление с механически мандат.

Парламентарните избори в Сърбия се състояха на 3 април.

" Светът, а и Сърбия в никакъв случай не са имали толкоз проблеми, колкото в този момент, поради войната в Украйна. Освен това Сърбия има огромни проблеми и върху нея се оказва напън и заради неразрешената обстановка в Косово. Мисля обаче, че техническото държавно управление работи добре през всичките тези месеци ", сподели Маркович, съобщи Българска телеграфна агенция.

Запитан дали ще бъде министър в бъдещото държавно управление, Маркович сподели, че към момента не е обсъждал това с съдружния си сътрудник от Социалистическата партия на Сърбия (СПС) Ивица Дачич.

" Коалицията Единна Сърбия - СПС ще бъде част от новото държавно управление. Не знам кои ще са нашите министри, само че считам, че определящо не е дали някой е член на основната или изпълнителната комисия на партията, а неговата експертиза и опит. Не съм обсъждал възможното си присъединяване в държавното управление с Дачич. Не съм в листата на чакащите, не съм желал нищо и не диря нищо. За да приема министерски пост, би трябвало да бъдат изпълнени избрани условия, с цел да извършвам сполучливо тази функционалност ", акцентира Маркович, без да прецизира какви са изискванията.

Попитан по какъв начин прави оценка досегашното показване на държавното управление, ръководено от Ана Бърнабич, и какво чака от новия мандат, Маркович сподели, че в настоящето държавно управление има трима извънредно неприятни министри, които не биха могли да бъдат даже портиери в неговата компания.

" Отношението ми към Бърнабич е известно, само че ползите на Сърбия са по-важни. Очаквам тя да продължи с досегашната си работа. Съжалявам, че не използвахме принадлежността на премиера Ана Бърнабич към ЛГБТ общността в интерес на Сърбия на интернационално равнище, като се има поради, че членовете на тази общественост са доста мощни и авторитетни в Европейския съюз ", сподели Маркович.

Запитан дали към момента счита, че Ана Бърнабич не би трябвало да бъде министър председател поради половата си ориентировка, Маркович сподели, че не той дефинира премиера.

" Не знам. Не аз дефинирам премиера. Тя ми направи позитивно усещане в няколко случая, изключително когато на дневен ред бяха тематики, свързани с Косово и интернационалните връзки. Като цяло имам позитивно мнение за премиера, като изключим половата й ориентировка, тъй като в никакъв случай няма да поддържа еднополовите бракове и осиновяването на деца от тях ", сподели Палма.

Той съобщи, че единствено президентът на Сърбия Александър Вучич знае кои ще бъдат министрите в новото държавно управление.

На въпрос по какъв начин Сърбия би трябвало да отговори на все по-категоричните претенции на Европейски Съюз за налагане на наказания на Русия, Маркович сподели, че Сърбия следователно ще претърпи огромни вреди.

Въвеждането на наказания против Русия сигурно няма да спре войната в Украйна. Сърбия не би трябвало да вкарва наказания, тъй като купуваме газ от Русия и тъй като Русия не разрешава Косово да бъде прието в Организация на обединените нации, сподели той.

Запитан по какъв начин вижда развоя на обстановката в Косово и Метохия, Маркович сподели, че Сърбия в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово.

" Косово, за жалост, получи доста атрибути на държавност в предходния интервал. Властите в Прищина унизиха Белград на няколко пъти, когато не разрешиха на сърбите да гласоподават на изборите през април и в този момент, когато сложиха стикери върху сръбския герб на регистрационните номера. Те също по този начин унижават Сърбия, като техните специфични полицейски сили патрулират в северната част на Косово без единодушието на КейФОР и локалните кметове. Очевидно е, че с поддръжката на интернационалната общественост Прищина не съблюдава подписаните съглашения с Белград ", сподели Маркович.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР