Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ)

...
Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ)
Коментари Харесай

Председателят на здравната комисия сезира МВР и ДАНС да проверят фирми, изнасяли лекарства

Председателят на парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ) е внесъл сигнал до Министерство на вътрешните работи и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), в който желае да бъде осъществена инспекция на компании, които изнасят медикаменти. Това заяви самият той на страницата си във Facebook.

Според Ангелов, който бе и здравен министър, част от изчезналите медикаменти в аптечната мрежа, са животоспасяващи. По време на съвещание на здравната комисия по проблема преди парламентарната почивка е станало ясно, че „ неналичията се дължат главно на успореден експорт от България, добавя той.

„ Няма страна в света, която да не може да се оправи с паралелния експорт на лекарства от личната ѝ територия. Стига да го пожелае същински “, разяснява още Костадин Ангелов.

В сигнала до вътрешния министър и до ръководителя на ДАНС Ангелов упорства да бъдат тествани по дни количества и компании изнесените медикаменти в интервала 1 януари – 31 юли 2023 година

От оповестения лист на страницата му, който е възложен от Изпълнителната организация по медикаменти, са включени сигнали и данни за изчезнали инсулини, нискомолекулни хепарини, човешки имуноглобулин срещу хепатит Б и други

" Инсулините са животоподдържащо и животоспасяващо средство и се покриват на 100 % от НЗОК, и в това време липсват. Това е престъпен реекспорт, тук би трябвало да има надзор и наказания ", разяснява в понеделник в ефира на Euronews Bulgaria някогашният здравен министър Илко Семерджиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР