Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите се поклони

...
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите се поклони
Коментари Харесай

Рашидов засади японска дюля

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите се поклони пред паметника на именитата певица Кадрие Лятифова


Вежди Рашидов засади японска дюля до паметника на майка си – именитата певица Кадрие Лятифова, пред постройката на театъра в Кърджали. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите, дружно с десетки кърджалийци, се поклони пред гения на именитата изпълнителка.

„ Вълнувам се доста от паметта за моята майка, която е непокътната посредством нейните песни и се веселя, че артистите в Кърджали и през днешния ден са въодушевени от нейния паметен глас “, сподели Рашидов. Той бе посетител на специфичния театър на Сцена „ Кадрие Лятифова “ към Театрално-музикалния център в Кърджали, отдаден на 90-годишнината на неговата майка.

Представлението носи заглавието „ Послания за човещина “ с режисьор Гълъб Бочуков, шеф на театъра в града. Във фоайето на постройката бе подредена фотоизложба за именитата певица. Зрителите видяха и най-известния театрален костюм на Кадрие Лятифова, реставриран особено за нейния празник.

Кадрие Лятифова, която умира през 1962 година единствено на 34 години, е най-известната изпълнителка на румелийски песни, оставила над 200 записа в златния фонд на БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР