Председателят на парламентарната група на и народният представител от и

...
Председателят на парламентарната група на и народният представител от и
Коментари Харесай

Пеевски и Делян Добрев дават на прокуратурата Лукойл за руския петрол

Председателят на парламентарната група на и националният представител от и началник на енергийната комисия в Народното събрание изпратиха до прокуратурата сигнал за инспекция на " Лукойл България " за това, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, в това число и в страните от Европейския съюз (ЕС), горива, които са създадени от съветски нефт.

Сигналът е адресиран и до Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), оповестиха от пресцентъра на. Той касае информацията от обявата на " Политико " от 9 ноември 2023 година за резултатите от взаимно следствие на неправителствената организация Global Witness, Центъра за проучване на демокрацията в България и Центъра за проучване на Енергия и чист въздух (CREA) във Финландия,

Пеевски акцентира, че в медийните изявления по случая са повдигнати въпроси, които са от особената значимост за българското общество. Според него е допустимо цитираните източници да съдържат задоволително данни за търсене на наказателна отговорност от избрани лица, в случай че те са позволили заобикаляне на наложените на Русия наказания от страна на Европейски Съюз, което е довело до облаги за Русия от порядъка на 1 милиард евро, употребявани за финансиране войната в Украйна. В сигнала се отбелязва, че съгласно следствието единствено в интервала март - юли 2023 година рафинерията на " Лукойл " е изнесла по този метод към 3 милиона барела горива, създадени от съветски нефт.

Пеевски желае цялостна, задълбочена и всеобхватна инспекция. Той упорства, в случай че бъдат открити съответни лица, нарушаване на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия наказания от Европейски Съюз и до реализиране на състав на осъществено закононарушение, да бъдат подхванати нужните дейности за отбрана на публичния интерес и за търсене на съответната отговорност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР