Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обсъди преговорите

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обсъди преговорите
Коментари Харесай

Ф-16 гарантира суверенитета на България, заявил Цветанов пред Помпео

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разиска договарянията за закупуване на американски изтребители Ф-16 с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, оповестяват от пресцентъра на партията.

Двамата разговаряха в границите на Националната молитвена закуска във Вашингтон.
 Съединени американски щати са задоволени от Цветанов, Борисов и Народното събрание за Ф-16
Съединени американски щати са задоволени от Цветанов, Борисов и Народното събрание за Ф-16

Обясняват за асиметричните закани от трети страни и сигурността в Черноморския район

Цветанов осведоми Помпео за политическото решение на българския парламент, с което дава мандат на държавното управление на България да започва преговорните процедури със Съединени американски щати за закупуване на изтребители Ф-16.

При реализиране на съответните договорености в средата на годината може да се чака завършване на процедурата и ратификация от Народното събрание на България , акцентира Цветанов.

По време на диалога българската страна изрази удовлетворение от обстоятелството, че с възможното бъдещо придобиване на Ф-16 се подсигурява суверенитетът на България , както и се реализира цялостна оперативна съгласуемост със прилежащите страни, съдружници в НАТО.
 Йотова желае да види специалистите за Ф-16 на ярко
Йотова желае да види специалистите за Ф-16 на ярко

Нямам учредения да нямам доверие на президента Радев

Двете страни също са съгласни, че различен доста значим районен детайл е европейската и трансатлантическата вероятност пред страните от района.

След българското европредседателство, което сложи европейската вероятност на страните от Западните Балкани измежду главните цели на Европейски Съюз, през днешния ден тези процеси за множеството от страните са необратими, сподели още Цветанов. Като изключително положителен образец Цветанов уточни Македония, която след подписването на Споразумението за другарство и добросъседство с България подписа сходно съглашение и с Гърция и през днешния ден участието на Македония в НАТО наподобява все по-близо.
 Ф-16 за България може да са създадени в Индия
Ф-16 за България може да са създадени в Индия

" Локхийд Мартин " се цели в вкусен пазар в Азия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изрази поддръжка за демократичните процеси в района , като съобщи поздрави на българския министър-председател Бойко Борисов.

Българското държавно управление е заслужен съдружник на Съединени американски щати в района , акцентира Помпео.

През януари депутатите гласоподаваха мандат на държавното управление да стартира договаряния със Съединени американски щати за закупуване на нови самолети F-16 блок 70 за Военновъздушните сили. Решението бе подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР