Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова внесе в

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова внесе в
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага Бойко Борисов за член на комисията по външна политика

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова внесе в деловодството на Народното събрание Бойко Борисов да стане член на комисията по външна политика. Той се чака да заеме мястото на Вежди Рашидов, който пък да отиде в комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите.

Бойко Борисов до момента не е член на нито една комисия в 49-ото Народно заседание. За присъединяване в комисии депутатите получават в допълнение възнаграждение.

Депутатите. Но за управлението им към момента не е взето решение. Причината е, че нямаше изясненост за ръководещото болшинство, а парламентарната процедура е ръководителите на комисиите да се съгласуват с формулата за избиране на държавно управление. Това е значимо, тъй като министрите работят в тясно съдействие с Народното събрание. От ръководителя на комисия може да зависи какъв брой може да бъде забързан (или забавен) даден законопроект.

Вчера (6 юни) и Движение за права и свободи изиска промяна в състава на комисия: депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане член на конституционната комисия. Решението беше признато през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР