Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова говори на

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова говори на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Извинявам се на гражданите, че повече от 30 часа водим един и същ дебат

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова приказва на парламентарната естрада и прикани сътрудниците си да изберат по-скоро ръководител на Народното събрание.

" Бях от хората, които упорстваха в пленарна зала разискванията да стартират когато има единодушие сред управленията на парламентарните групи. Съгласие, което още не е реализирано явно. Моля да бъдем извинени пред българските жители, че повече от 30 часа водим еднакъв спор. При всичкото осъзнаване, че откакто по тази тематика няма никакво единодушие, изрично, което да бъде обективирано под формата на болшинство, доста много мъчно и с доста много взаимни отстъпки би се решавало всичко друго. Не бих желала никога да звуча назидателно. Това, до което часове наред стигахме в диалозите, беше, че най-малко всеки от нас е подготвен на някакви отстъпки. Да, Демократична България през вчерашния ден предложи един излаз. Ние, въпреки да съзнавахме, че това не е наредба на българската Конституция, показахме поддръжка, поехме подадената ръка за търсене на консенсус. Само това може да е в основата на решение. Дори аз поздравих Политическа партия тази заран, когато за първи път се видяхме на председателски съвет за отдръпването на господин Минчев, тъй като също беше отстъпка. След следващия председателски съвет и ние оттеглихме нашата номинация, въпреки духа на парламентаризма да е съвсем безапелационен, че следва партията, събрала най-голямо доверие, да получи поста пръв след равни. И това не събра консенсус ", сподели тя.

" На следващия председателски съвет предложих да се обединим и да търсим единодушие по други критерии, лишени от политическата пристрастност, критерии справедливи и такива, които могат да бъдат оценени отвън политическата логичност. Парламентът е блокиран втори ден, тъй като ние сътворяваме конституционна рецесия. Първото ми предложение откакто не можем да намерим справедливи критерии, тогава да изберем най-възрастния. Той ще има заместник-председатели и Народното събрание ще може да взима решения. И това не беше признато изрично като предложение. Второ предложение - да заложим вид, при който първата и втората политическа мощ отдръпват своите номинации, да изберем третата - номинацията на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Но и това не събра нужното болшинство ", добави Атанасова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР