Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Цветанов на извънредна среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео: До юни ще финализираме сделката за F-16

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов осведоми държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео за политическото решение на българския парламент, с което дава мандат на държавното управление на Република България да започва преговорните процедури със Съединени американски щати за закупуване на изтребители Ф-16. Двамата разговаряха в границите на Националната молитвена закуска във Вашингтон. При реализиране на съответните договорености, в средата на годината може да се чака завършване на процедурата и ратификация от Народното събрание на България, акцентира Цветан Цветанов, съобщи Фактор.бг.

По време на диалога българската страна изрази удовлетворение от обстоятелството, че с възможното бъдещо придобиване на Ф-16 се подсигурява суверенитета на България, както и се реализира цялостна оперативна съгласуемост със прилежащите страни, съдружници в НАТО. Друг доста значим районен детайл е европейската и трансатлантическата вероятност пред страните от района, сплотиха се двете страни. След Българското европредседателство, което сложи европейската вероятност на страните от Западните Балкани измежду главните цели на Европейски Съюз, през днешния ден тези процеси за множеството от страните са необратими, сподели още Цветан Цветанов. Като изключително положителен образец Цветанов уточни Македония, която след подписването на Споразумението за другарство и добросъседство с България подписа сходно съглашение и с Гърция и през днешния ден участието на Македония в НАТО наподобява все по-близо.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изрази поддръжка за демократичните процеси в района, като съобщи поздрави на българския министър-председател Бойко Борисов. Българското държавно управление е заслужен съдружник на Съединени американски щати в района, акцентира Помпео.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР