Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова е категорична,

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова е категорична,
Коментари Харесай

Дариткова: ВМРО искат президентска република, не бяха категорични в решението си

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова е безапелационна, че партията продължава консултациите за привикване на Велико национално заседание, макар изискванията, сложени от съдружния сътрудник Вътрешна македонска революционна организация, че няма да даде гласовете си, в случай че не се одобряват настояванията им.

И през днешния ден Дариткова не сподели дали ГЕРБ ще одобряват настояванията на депутатите на Красимир Каракачанов, които са за наложителна военна работа и повече пълномощия на президента.

" Ще водим експертни диалози два месеца, полемики, с всички страни, чувствителни сме към всички рецензии, ще кажат специалистите допустимо ли е да се запишат текстовете ", сподели Дариткова пред bTV.

Тя отговори обаче, че ГЕРБ не са поемали ангажимент да запишат предложенията на Вътрешна македонска революционна организация и изясни, че на консултациите с партията през вчерашния ден са обяснили, че в настояванията си за повече пълномощия на президента не визират настоящия Румен Радев, а лобирали за президентска република.

Дали без Вътрешна македонска революционна организация обаче ще стигнат 120 гласа за привикване на Велико народно събрание, Дариткова сподели: Не останах с усещане от сътрудниците през вчерашния ден, че те са безапелационни в това свое решение ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ още веднъж повтори, че има механически корекции в предложенията за смяна на Конституцията и удостовери, че към този момент е признат преамбюла за българската страна.

" Нямаме рекламация да сме конституционални потенциали, само че ще обсъдим измененията и ще чуем специалистите по конституционно право и ще предложим краен план ", сподели още Даниела Дариткова.

Тя посочи, че преамбюлът е бил пропуснат в началото, защото желанието е било да бъде записан след оформяне на крайния вид, само че в последна сметка е бил признат по искане на Вътрешна македонска революционна организация.

Дариткова разяснява и рецензиите на президента Румен Радев и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към решението за привикване на Велико народно събрание.

По думите й рецензиите на Радев са обидни за институцията парламент, която е законно определена, както е определен президентът. Тя счита, че съществена цел на президента е да се сътвори служебно държавно управление и бе безапелационна, че ГЕРБ не се опасява от такова, защото при последното е спечелило изборите и сега също е първа политическа мощ съгласно социологическите проучвания.

Относно рецензиите на Нинова, Даниела Дариткова счита, че сега тя употребява всички благоприятни условия, с цел да се покаже пред своите съпартийци, защото е във вътрешна изборна конкуренция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР