Председателят на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски, отправи официално

...
Председателят на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски, отправи официално
Коментари Харесай

Пеевски с въпроси към прокуратурата: Защо няма информация за проверки и дела с висок обществен интерес

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи, Делян Пеевски, насочи публично запитване към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, както и към ръководителите на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията. Темата на питането е обвързвана със сигнали за корупция в президентството, които са достигнали до вниманието на обществото посредством медийни изявления и обществени сигнали.

В писмото, Делян Пеевски показва загрижеността си от неналичието на информация и бистрота във връзка с инспекции и каузи, свързани с президентската администрация. Той приканва институциите да подхващат съответни дейности или най-малко да оповестят информацията за осъществените инспекции, защото това е от основно значение за доверието на обществото.

Според представителя на Движение за права и свободи, в обществото не трябва да останат подозрения за вероятно прикриване на нарушавания или злоупотреби с власт и корупционни практики в президентството.

Той акцентира, че само посредством транспарантни следствия и обявяване на обстоятелствата страната може да потвърди своята ангажираност с евроатлантическите полезности и правила.

Преди това, Делян Пеевски беше изразил рецензия към президентството, описвайки го като " тъмна институция, цялостна с доста кеш ".Това той сподели във връзка решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд поради избирането на двамата съдии от квотата на Народното събрание.Тогава Пеевски попита къде са потънали " Пътят на Копринката ", Сотир Ушев, кой е касиерът и изрази вяра, откакто бъде изработен новият Закон за правосъдната власт, въпросите да бъдат заложени от прокуратурата.

" Обществото има въпроси, а ние сме определени от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези каузи и за какво нищо не е обявено ", запита ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко би трябвало да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши ", безапелационен е Пеевски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР