Председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов

...
Председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов
Коментари Харесай

Гуцанов отвърна на Пеевски: Нормален процес е! Кандидатът се нуждае от време, за да предложи кои министри ще останат

Председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов сподели, че няма закъснение в процедурата по сформиране на служебно държавно управление.

15 август 2024, 10:12

Пеевски: Процедурата за длъжностен кабинет се бави, тъй като президентът се пече на море в чужбина

Така той разяснява упреците от сътрудника му от Движение за права и свободи Делян Пеевски към президента, че преднамерено бави процедурата:

" Считам, че е в рационалните периоди това, което се случва сега. В последна сметка претендентът за министър-председател се нуждае от време, с цел да предложи кои ще останат от старите министри, кои ще бъдат сменени. Нормален развой! Това не може да стане за 48 часа. В последна сметка, приказваме за ръководството на страната. Независимо че е длъжностен кабинет, въпреки всичко би трябвало да има едни смислени и естествени министри ".

По проблема с следствия заем от Българската банка за развиване към компания, обвързвана с Румен Гайтански-Вълка, Гуцанов съобщи:

Не мога да го разясня, не го познавам господин Гайтански, само че да се изтегли заем от 150 милиона, негарантиран, разбирате, че е много притеснително и няма на някой от вас или от нас да се случи. Най-вероятно има някаква защита, в случай че всичко е по този начин, както се разяснява сега в общественото пространство, несъмнено.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР