Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов

...
Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов
Коментари Харесай

Гуцанов участва в отбелязването на 145 години дипломатически отношения между България и Русия

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов взе участие в юбилейната интернационална конференция „ България-Русия, 145 години дипломатически връзки: история, положение, вероятности “. Участие взе и националният представител от Българска социалистическа партия Петър Кънев.

От съветска страна на събитието участва посланикът на Русия в България Н.Пр. госпожа Елеонора Митрофанова, дипломати, учени и общественици.

„ Днес, 145 години по-късно, можем да кажем едно „ благодаря “, тъй като точно Русия е страната освободителка на България след повече от пет века иго. Благодарение на вашата помощ, България още веднъж е имала администрация, войска и институции. Нещо повече, рядко регистриран принос в историята е и фактът, че Русия е помогнала на България да напише и одобри първата си конституция.

За страдание, през днешния ден живеем в друго време и България, и Русия, и светът се намират на кръстопът, което неизбежно се отразява на връзките ни на дипломатическо и институционално равнище. Но не и на връзките, които имат значение – сред българите и руснаците “, приветства Гуцанов.

Снимка: Българска социалистическа партия Пресцентър

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР