Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) подаде

...
Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) подаде
Коментари Харесай

Председателят на ПАСЕ подаде оставка след скандал

Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) подаде оставка след скандал за пътешестване до Сирия.

Оставката на Педро Аграмунт идва дни преди плануваното в ПАСЕ гласоподаване за неговото премахване поради абсурда, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"Реших през днешния ден по персонални аргументи да не бъда повече ръководител на Парламентарната асамблея на Съвета за Европа ", написа Аграмунт в Туитър.

Той посети Сирия на 20 и 21 март по покана на председателката на сирийския парламент Хадия Халаф Абас. Заедно с него за Сирия пътуваха и други представители на ПАСЕ, както и съветски депутати.

По време на визитата Аграмунт се срещна с сирийския президент Башар ал Асад, за което той беше остро подложен на критика, а април бе лишен от пълномощия да съставлява ПАСЕ.

Испанецът разгласи, че е позволил неточност със срещата си с Асад и упрекна съветските медии, че са манипулирали визитата. Той акцентира, че е посетил Сирия не като представител на Съвета на Европа, а като испански сенатор, "който търси мир ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР