Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Педро

...
Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Педро
Коментари Харесай

Председателят на ПАСЕ Педро Аграмунт подаде оставка

Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Педро Аграмунт подаде оставка , заяви ТАСС, базирайки се на неговия формален представител.

" Той (Аграмунт) показа тази заран оставката си ", съобщи представителят. Това е негово решение. Той го взе, когато счете, че това е належащо ". Малко по-рано Педро Аграмунт заяви решението си в Twitter.

Today, for personal reasons, I have decided to no longer chair the Parliamentary Assembly of the Council of Europe. pic.twitter.com/e17zwo2xsh
— Pedro Agramunt (@pagramunt) 6 октомври 2017 година

На 28 април бюрото на ПАСЕ даде избор на съмнение на Аграмунт. Инициаторите на тази стъпка се позоваха на това, че той е " изгубил доверието " на сътрудниците си.

Тази мярка бе след посещаване на Аграмунт в Сирия . Заедно с това от отговорностите на членовете на бюрото на ПАСЕ не се чака, че те могат да гласоподават съмнение към ръководителя на Асамблеята по отношение на неговото посещаване или с други претекстове.

Депутатите от Държавната Дума дружно с представители на ПАСЕ и нейния ръководител посетиха Сирия на 20-21 март т.г. по покана на представителя на сирийския парламент Хадии Халаф Абас . В хода на визитата в Народното събрание се срещнаха с президента на Сирия Башар Асад. Имаха и договаряния в границите на взаимните съвещания на интернационалния комитет на съветския и сирийския парламент.

Припомняме, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (или ПАСЕ) е един от двата основни органа на Съвета на Европа (СЕ) .

За разлика от Европейския парламент (който е институция на Европейския съюз), пълномощията на ПАСЕ се простират единствено до опцията да проверява, предлага и поучава .
Нейните рекомендации в региона на човешките права имат забележителна тежест в подтекста на европейската политика. Европейският парламент и другите институции на Европейския съюз, постоянно се базират на данните на ПАСЕ, изключително в региона на човешките права и на правното и културното съдействие.

Парламентарната асамблея се състои от общо 642 членове - 321 непрекъснати членове и 321 техни заместници. Те се избират или назначават всред народните представители на националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета на Европа. Всяка страна има от двама до осем представители според от броя на популацията. Българската делегация в ПАСЕ се състои от шестима представители и шестима техни заместници от разнообразни парламентарни сили , определени на симетричен принцип. В момента се оглавява от Джема Грозданова от ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР