Председателят на Парламентарната асамблея на ОССЕ Илка Канерва заявил, че

...
Председателят на Парламентарната асамблея на ОССЕ Илка Канерва заявил, че
Коментари Харесай

Шефът на ОССЕ: Решаването на европейските проблеми без Русия не е възможно

Председателят на Парламентарната асамблея на ОССЕ Илка Канерва декларирал, че в този момент е невероятно да се вземат решение европейските проблеми без присъединяване на Русия, заяви РИА Новости. „ Според мен, обстановката в Европа в този момент е комплицирана. Ние се сблъскваме с поредност от компликации. Несъмнено на процедура решаването на тези проблеми без присъединяване на Русия е невъзможно” – декларирал Канерва през днешния ден, петък, по време на договарянията със спикера на Държавната Дума на РФ Сергей Наришкин.

„ Русия би трябвало да бъде привлечена към договарянията и да взема присъединяване при решение на проблемите” – отбелязал Канерва.

Той също по този начин напомнил, че „ ОССЕ е особена организация, същността на която се заключава в решение на проблемите по кротичък път.

В началото на юли Финландия отхвърли да даде входни визи на намиращи се под наказания съветски парламентаристи, измежду които бил и Сергей Наришкин, за присъединяване в лятната сесия на ПА на ОССЕ. В знак на митинг съветската делегация въобще не отпътува за Хелзинки./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР