Председателят на парламента Вежди Рашидов поднесе венец в Анкара в

...
Председателят на парламента Вежди Рашидов поднесе венец в Анкара в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов с венец в мавзолея на Ататюрк, говори с председателя на Меджлиса

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов сервира венец в Анкара в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк - създател и първи президент на Република Турция. Българска парламентарна делегация е на публично посещаване в Турция по покана на ръководителя на турското Велико национално заседание Мустафа Шентоп.



След полагането на венеца Рашидов се подписа в формалната книга на мавзолея. " Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на модерна Турция ", написа той.

След това стартира срещата на " четири очи " сред Рашидов и Шентоп, а след края й са планувани и пленарни диалози.

Вежди Рашидов ще сервира цветя и на Паметника на жертвите на опита за прелом на 15 юли 2016 година в обособената за това зона в постройката на Великото национално заседание.

Българската делегация дойде през вчерашния ден в Анкара, на летището Вежди Рашидов беседва с Мустафа Есгин, член на Групата за другарство с България в турския парламент.

В програмата са също пленарни диалози сред народните представители от двете страни.

В състава на нашата делегация са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер ( " Продължаваме Промяната), Сезгин Мехмед(ДПС), Николай Дренчев ( " Възраждане " ), Георги Свиленски ( " Българска социалистическа партия за България " ), Стефан Янев( " Български напредък " ).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР