Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че вчера се е

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че вчера се е
Коментари Харесай

Караянчева звъняла вчера на президента, очаквала подписан указ за Маринов

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че през вчерашния ден се е чула с президента Румен Радев и очаквала той да подпише указа за освобождението на Младен Маронов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи още тогава.

Това изясни тя пред публицисти в коридорите на Народното събрание, като по този начин индиректо призна, че е сюрпризирана от отлагането на издаването на документа.

" Обадих му се да попитам по кое време има желание да подпише документа. Останах с усещането, че ще го имаме до края на деня, само че това е негово решение, почитам го и чакам документът да постъпи в Народното събрание другата седмица ", сподели тя. 

Председателят на Народното събрание сподели още, че няма проблем в комуникацията ѝ с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов.Тя добави, че няма да има изключително съвещание, а оставките най-вероятно ще бъдат гласувани в сряда или четвъртък другата седмица.

Караянчева отхвърли да разяснява дали Радев съзнателно бави указа за освобождението на Маринов. 

Председателят на парламентарната група на " Обединените патриоти "  Волен Сидеров обаче се изрече надалеч по-остро по адрес на президента. " Надявам се, че президентът не желае да провокира държавна рецесия като бави указа за
освобождението на Младен Маринов. И по този метод да блокира желанието на парламентарното болшинство да избере нови министри, това не би бил държавнически ход ", каза Сидеров, само че акцентира, че не вярва този ход да докара до държавна рецесия и предварителни избори. 

" Нека първо да се срещнем с фактологията за липса на президентски декрет за освобождението на Младен Маринов и тогава да си вършим изводите ", прикани водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ . Той акцентира, че през вчерашния ден не е имало и акт на Министерския съвет за оставките на тримата министри. " Не знам по кое време уведомлението е постъпило в президентството ", сподели той. Според Карадайъ отношенията сред институциите не са на нужното равнище. " Държавата и обществото имат потребност от
съгласуваност сред институциите. За страдание, следим противоположен развой ", добави ръководителят на Движение за права и свободи.

" Не мога да разясня дейностите на президента. За предумисъл не желая да разясня. Все още съм министър в оставка и пристигам да пазя законопроект. Имах други упования сутринта и да присъстваме по различен мотив, само че продължаваме пълномощията си като министри ", разяснява пред публицисти в Народното събрание районният министър в оставка Николай Нанков , които беше в Народното събрание, с цел да отбрани законопроекта за тол системата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР