Председателят на парламента Цвета Караянчева коментира в студиото на Панорама,

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева коментира в студиото на Панорама,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: ГЕРБ няма да се меси в отношенията между патриотите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява в студиото на " Панорама ", че властта води до това от време на време да се позволяват неточности, само че тя счита, че в партия ГЕРБ са посочили, че могат да носят отговорност, даже с оставки. Относно възможни проблеми за държавното управление поради разпада на дребната коалиция във властта, Караянчева сподели, че трите партии са заявили поддръжката си към ръководството.

Според ръководителя на Народно събрание претекстовете на президента Румен Радев за ветото против договорката за изтребителите F-16 не са били основателни, тъй като са били " извънредно общи ". Тя ги дефинира като " несериозни ".
" В тях се говореше общо, приказва се за реализиране на публично единодушие ", добави тя.
Караянчева сподели, че честото налагане на президента Радев показва липса на спор. Тя счита, че би трябвало да се работи по-отговорно с налагането на несъгласие.
" Аз доста пъти съм казвала, че единият лев не е задоволителен за това една партия да води деен учредителен живот, само че това е желанието на 2,5 милиона български жители ", по този начин Караянчева отбрани намаляването на партийната дотация на 1 лев на глас.
Председателят на Народното събрание счита, че ветото на президента, с което той искаше да отпадне правото за свободно финансиране на партиите от бизнеса, би основало съществени проблеми за дребните партии.

Караянчева сподели, че ГЕРБ няма да се меси в спора в дребната коалиция. Тя не вижда риск за рухване на държавното управление.
" Колегите от " Обединени патриоти " и " Атака " обявиха, че не престават да поддържат държавното управление, и това е задоволително, тъй като те постоянно са го заявявали. Това, че имат вътрешни несъгласия, че имат проблеми между тях, е тяхна работа, която би трябвало да решат. "
Целия диалог с Цвета Караянчева гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР