Председателят на парламента трябва да изиска докладна, да върне лентата

...
Председателят на парламента трябва да изиска докладна, да върне лентата
Коментари Харесай

Ива Митева: Председателят на парламента да провери цялата фактология за поставените решетки

" Председателят на Народното събрание би трябвало да изиска докладна, да върне лентата обратно и да ревизира цялата фактология по отношение на поставените решетки на парадния вход на постройката на Народното събрание ".

Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание Ива Митева, ръководител на 46-то Народно заседание, депутат от „ ИТН “ (ИТН).
Според Митева " минимум е редно ръководителят на Народното събрание Никола Минчев да се крие зад администрацията ".

Трябва да бъдем виновни и да си носим отговорността , тогава, когато сгрешим. Не е огромна драма човек да има силата да си признае грешката “, съобщи Митева. По думите й, ръководителят самичък е взел това решение и самичък би трябвало да отговори на въпроса за какво го е взел.

Тя бе безапелационна, че до момента в който е била ръководител на Народното събрание, е държала да осведоми Председателския съвет за всичко, което постъпва в Народното събрание. " Хубаво е, откакто желаеме поддръжката на хората, да си понасяме и тежестта на ръководството. Прегради сред нас и народа не би трябвало да има ", означи Митева. 

Според Митева е редно да се ревизира дали са водени диалози с Министерството на културата (МК), дали е имало някаква съгласувателна процедура, дали тези диалози са били устни или има и някаква писменна информация, да се попита администрацията бил ли е координиран този развой с МК.

По-рано пред журналисти председателят на Народното събрание Никола Минчев сподели, че новите метални решетки в Народното събрание ще бъдат премахнати без обжалвания.

Той посочи, че ще бъдат спазени рекомендациите на Министерството на културата. „ Свързахме се с тях още през днешния ден да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за премахването и ще се съобразим с тях, без да апелираме “. 

След това обаче Минчев посочи: " Нека да забележим какъв ще е  размерът на глобата , тъй като може да е в най-малък или в по-висок размер. Това също постоянно има значение при взимане на решение дали да се апелира обещано разпореждане ". 

На въпрос кой носи отговорност за слагането на решетките, Минчев изясни, че съгласуването се прави от  основния секретар на Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР