Председателят на парламента Талат Джафери обяви, че президентските избори ще

...
Председателят на парламента Талат Джафери обяви, че президентските избори ще
Коментари Харесай

Македония ще избира президент на 21 април

Председателят на Народното събрание Талат Джафери разгласи, че президентските избори ще бъдат планувани до 8 февруари, като първият избирателен кръг евентуално ще се организира на 21 април, а вторият - на 5 май, заяви Плусинфо.
„ Първият кръг трябваше да се състои на 14 април, вторият - на 28 април, само че като се има поради, че втория кръг съответствува с Великден, обмисляме да преместим датите със седем дни.
Това значи първият кръг да се организира на 21 април, а вторият - на 5 май. С това президентските избори би трябвало да бъдат оповестени до 8 февруари “, сподели Джафери.
Крайният период за встъпването в служба на новия президент, сподели Джафери, е 12 май, тъй като тогава е последният ден от мандата на Иванов и с цел да се обезпечи последователност на президентския пост, е належащо изборите да приключат до тогава.
Успоредно с президентските избори в три общини ще се проведат и локални избори за кметове, в които понастоящем са назначени настоящи длъжностни лица.
Кметове ще се избират в Ново село, където предходния кмет подаде оставка, както и в Охрид и Дебър, чиито кметове са умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР