Председателят на парламента Росен Желязков връчи почетен плакет на Народното

...
Председателят на парламента Росен Желязков връчи почетен плакет на Народното
Коментари Харесай

Наградиха Пловдивското филателно дружество

Председателят на Народното събрание Росен Желязков връчи почетен плакет на Народното събрание на ръководителя на Пловдивското филателно сдружение Стефан Стефанов. Поводът е 130-ата годишнина от основаването на проведеното филателно придвижване в България.

Росен Желязков поздрави филателистите за това, че почтено показват България на влиятелни интернационалните филателни конгреси.

Председателят надружеството Стефан Стефанов благодари и означи, че напъните на управлението на организацията са ориентирани към запазване и предаване на идващите генерации на документите и архивите от неговата активност, с цел да бъдат те опазени и разпространявани измежду младите българи.

В Пловдив през 1893 година се основава първото в България филателно-разменно сдружение, а първите български пощенски марки – „ Сантими “ са отпечатани на 3 септември 1878 година в Петербург в Държавната печатница за скъпи бумаги.

Отличието на Пловдивското филателно сдружение бе връчено по самодейност на депутата от Българска социалистическа партия Пловдив Иван Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР