Председателят на парламента падна жертва на министър-председателя и по-точно на

...
Председателят на парламента падна жертва на министър-председателя и по-точно на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Никола Минчев го свали Кирил Петков заради Македония

" Председателят на Народното събрание падна жертва на министър-председателя и по-точно на опита му да заобикаля българските институции по проблема с Македония. Това сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

„ Вчера ръководителят на Народното събрание опита да скрие министър-председателя с едни процедури, при които ние трябваше да изслушаме външната министърка, която в изявлението си реферираше към документи с гриф „ Строго секретно “ “, добави той.

„ Никола Минчев го смъкна Кирил Петков, тъй като го принуди да го прикрива през вчерашния ден. А Кирил Петков част от въпроса, поради който ще бъде свален, е Македония. Но най-важният въпрос е, че това държавно управление ръководи от 6 месеца и ние виждаме тотална политическа импотентност, неспособност да се решат рецесиите. Говори се сутринта едно, следобяд друго “, съобщи Йордан Цонев по БТВ.

По думите му шансът, като страна да имаме своя принос Македония да стане член на Европейски Съюз, е проигран.

„ Трябва да пресечем изрично упованията на македонското държавно управление, че България ще си промени позицията под външнополитически напън, а не те да създадат някакви стъпки. Те получават като информация, че министър-председателят се среща с европейските водачи и споделя няма проблем, ще оправя нещата “, съобщи още Йордан Цонев.

По отношение на бюджета, той сподели, че ще има обновен бюджет и ще разширят ограниченията в бюджета.

„ Ако стояхме зад Има Такъв Народ, предходната година нямаше да бавят топката, с цел да има време да се промотира новата коалиция на двамата служебни министри. Щяхме да ги накараме още тогава да сформират кабинет, нямаше да отидем на третите избори. Пагубното беше, че отидохме на третите избори. Тази теза е извънредно несъстоятелна. А Има Такъв Народ обслужиха новия политически план, наименуван „ Продължаваме промяната “ и в този момент берат плодовете на своите политически неточности от предходната година. Берем ги всички, тъй като тогава не ни послушаха “, означи Йордан Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР