Председателят на парламента на Турция Нуман Куртулмуш ще започне четиридневно

...
Председателят на парламента на Турция Нуман Куртулмуш ще започне четиридневно
Коментари Харесай

Председателят на турския парламент заминава на четиридневна визита в Русия, среща се с Путин

Председателят на Народното събрание на Турция Нуман Куртулмуш ще стартира четиридневно публично посещаване в Русия от понеделник след покана от ръководителя на горната законодателна камара на Москва, Съвета на федерацията, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

Куртулмуш ще стартира визитата си в Москва, където ще прегледа Института Юнус Емре - център, отдаден на популяризирането на турската просвета и език по света, и ще беседва със студенти там. Предвижда се също по този начин да се срещне с членове на Руско-турската бизнес асоциация в посолството на Турция, като фокусът на полемиките ще бъде върху укрепването на комерсиалното съдействие и укрепването на икономическите и обществените връзки сред двете народи.

Във вторник Куртулмуш възнамерява да организира междуделегационни диалози с Валентина Матвиенко, ръководител на Съвета на федерацията. Освен това той ще посети Дипломатическата академия на Русия, с цел да се обърне към районни специалисти, преподаватели, млади дипломати и студенти като част от годишната среща на академията с високопоставени задгранични чиновници.

В сряда Куртулмуш ще приказва пред Съвета на федерацията и по-късно ще се срещне с Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума - долната камара на съветския парламент, за спомагателни полемики. В програмата му е включена и среща с съветския президент Владимир Путин в Москва.

Куртулмуш ще продължи визитата си в Санкт Петербург, където е планувана среща с Александър Белски, ръководител на законодателното заседание на Санкт Петербург. По време на визитата си се чака да разиска районни и световни въпроси, със специфичен акцент върху усилването на съдействието сред Турция и Русия в сходство с задачите на външната политика на Турция.

Той също по този начин ще подчертае смисъла на създаването на взаимна вероятност за справяне с световните и районните провокации, по-специално във връзка с дейностите на Израел в окупираните палестински територии, с акцент върху линията Газа, заяви Българска телеграфна агенция.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР