Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери е приет

...
Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери е приет
Коментари Харесай

Над 450 са вече жертвите на коронавирус в Северна Македония

Председателят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери е признат през днешния ден в Клиниката за инфекциозни заболявания. Неговата партия Демократичен съюз за интеграция заяви за уеб страницата " 360 степени ", че Джафери е признат за проучвания и че пробата му за ковид е бил негативен.
Според в. " Слободен щемпел " макар отрицателния първи тест Джафери имал пневмония и признаци на COVID-19. Досегашният ръководител на законодателната институция, който съгласно конституцията би трябвало да свика учредителното съвещание на новия състав на Народното събрание, определен на 15 юли, наскоро съобщи, че преди този момент ще си направи тест за ковид, и предложи всички нови депутати да се тестват. Ако Джафери бъде възпрепятстван да свика учредителното съвещание в законния период, конституцията разрешава това да направи най-възрастният народен представител. По-рано тази седмица министрите на стопанската система и на образованието Крешник Бектеши и Арбер Адеми оповестиха, че са положителни на ковид, напомня 24 часа.
По последни данни 128 нови случая на ковид са открити в Северна Македония. С тях общият брой на лицата, дали позитивен резултат, доближи 9 797 души. 6 души са умряли през последното денонощие, като броят на жертвите след заразяване е към този момент 451. Оздравели са 5 254 души, а дейните случаи все още са 4 092, като 55 пациенти са в тежко положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР