Председателят на парламента да се сменя всяка година. За това

...
Председателят на парламента да се сменя всяка година. За това
Коментари Харесай

Шефът на парламента ще се сменя всяка година, ето кой ще е п...

Председателят на Народното събрание да се сменя всяка година. За това са се договорили четирите договарящи за ръководство обединения " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". По тази скица всяка от обединенията ще има ръководител на Народно събрание за година от мандата, в случай че бъде цялостен, написа.

Предвижда се първа на поста ръководител на Народно събрание да бъде определена лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Формациите към този момент са се договорили и за конструкция на държавното управление. Под премиера, който към този момент се чака да е Кирил Петков, ще има единствено един вицепремиер. Към Министерски съвет обаче ще мине организацията за сигурност на храните.

Вицепремиерът пък ще е най-вероятно Александър Дунчев и ще надзирава организацията по горите, която става държавна, както и отбраната на природата от екоминистерството, която също се вади от него и минава към Министерски съвет.

Към министъра на финансите Асен Василев пък ще бъде придадено централното координационно звено по еврофондовете, което в този момент е в Министерски съвет и изпълнителната организация за одит на европейските аграрни фондове.

В Министерство на вътрешните работи, районното развиване, труда и обществената политика и защитата няма да има промени.

Към Външно министерство към този момент ще е организацията за българите в чужбина и дирекция " Вероизповедания " от Министерски съвет.

Към правосъдното министерство пък минава дирекция " Съдебна отбрана " от МФ.

Засега не се плануват промени и промени в образованието, опазването на здравето и културата.

Екоминистерството обаче взема от стопанската система ръководството на „ Еко Антрацит “ ЕАД и „ Екоинженеринг “ ООД - компании в този момент под шапката на Държавната консолидационна компания.

Земеделското министерство пък ще вземе ръководството и стопанисването на язовири от ДКК.

А АПИ от Министерство на регионалното развитие отива към министерството на превоза и известията.

Агенцията за научни проучвания от Министерски съвет пък минава на послушание на министерството на стопанската система. То взема и фонда на фондовете от МФ. А държавната петролна компания се закрива.

Предвижда се и чисто ново министерство на електронното ръководство към което ще са сегашната държавна организация, дирекция „ Добро ръководство “ от Министерски съвет, дирекция „ Информационни технологии “ от МТИТС, Института за обществена администрация, дирекция „ Модернизация на администрацията “ от Министерски съвет.

Новото министерство взема и надзора над пощите, организацията по картография, ГРАО и организацията по вписванията.

Няма промени в енергетиката, туризма и спорта към този момент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР