Председателят на ОССЕ и министър на вътрешните работи на Република

...
Председателят на ОССЕ и министър на вътрешните работи на Република
Коментари Харесай

Външният министър на РСМ Османи на работни срещи в Брюксел


Председателят на ОССЕ и министър на вътрешните работи на Република Северна Македония Буяр Османи е в Брюксел, където ще има работни срещи в Европейски Съюз и НАТО за разглеждане на опциите за задълбочаване на съдействието сред ОССЕ, Европейски Съюз и НАТО.

Той ще организира и диалози по настоящите външнополитически проблеми на Република Северна Македония, оповестяват от Министерството на външните работи в Скопие.

Пред Северноатлантическия съвет на НАТО Османи ще показа програмата на председателството, което Република Северна Македония пое в ОССЕ за тази година.

В рамките на визитата си Османи ще има и срещи с висшия представител за външната политика и политиката на сигурност и заместник-председател на Европейската комисия Жозеп Борел, със заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Йоана, със специфичния делегат на Европейски Съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак и други, написа в известието.

Основен акцент на срещите в Европейски Съюз ще бъде усилването на съдействието на ОССЕ с Европейски Съюз по време на председателството на Република Северна Македония, както и представянето на позициите на Република Северна Македония по настоящите външнополитически развития.

В структурите на НАТО и в диалозите с представителите на Алианса Османи ще осведоми и за постигнатото до момента в ОССЕ, със специфичен акцент върху Украйна, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР