Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски не даде ясен отговор

...
Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски не даде ясен отговор
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Гоце Делчев и езикът са македонски

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски не даде явен отговор на въпрос на публицист дали утвърждава контракта с България, откакто на среща с водача на кабинета в София Бойко Борисов съобщи, че не се колебае да поддържа добросъседското съглашение. Мицковски обаче бе безапелационен, че „ Гоце Делчев и езикът са македонски “, отбелязва електронното издание на скопския вестник „ Вечер “, представено от организация " Фокус ".
„ Нашата позиция е известна, тя е непроменена, неведнъж повтаряна в предишното и като политическа партия, като ВМРО-ДПМНЕ. Моето изказване бе, че ВМРО-ДПМНЕ и аз персонално поддържаме всичко, което е добре и за Македония, и за България. Имахме градивна среща с господин Борисов, обсъждахме построяването на автомагистрали, железопътни линии, железопътни връзки сред двете страни. Говорихме за енергийните връзки, задълбочаване на научното съдействие сред университетите на двете страни, говорихме за по-бързото усилване и отваряне на граничния пункт „ Клепало “. Всичко това е положително както за жителите на Македония, по този начин и за жителите на България, сподели още Мицковски.
В същото време на срещата стана дума за отричането на уникалността на македонския език, характера и делото на Гоце Делчев, а това не е хубаво и не мога и в никакъв случай няма да го поддържа. Македонският език е кодифициран и интернационално приет през 1977 година, нито аз, нито ВМРО-ДПМНЕ имаме алтернативи. Така че ние поддържаме положителното, което свързва македонските и българските жители, само че което опонира на ползите на македонските жители, на Македония, не можем да подкрепим, като да вземем за пример въпросът, обвързван с македонския език, характера и делото на Гоце Делчев и други, означи още Мицковски.
Но забележима е изнервеността на напускащото държавно управление, на напускащия министър председател, господин Заев, който поръча на високоплатени пиар експерти да изкривят истината и да разпространят подправени вести, които да рефлектират в македонската общност. Важното е, че тези подправени вести се спукаха като сапунен мехур. Нека не престават да измислят подправени вести, а ние ще продължаваме да работим “, цитира изданието изказването на опозиционния водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР