Председателят на Общинския и Областния съвет на БСП-Видин и председател

...
Председателят на Общинския и Областния съвет на БСП-Видин и председател
Коментари Харесай

БСП-Видин се разпадна! Напуснаха десетки знакови лица!

Председателят на Общинския и Областния съвет на БСП-Видин и ръководител на групата общински съветници в локалния парламент Димитър Велков разгласи, че напуща Българска социалистическа партия. Заедно с него от партията си потеглят заместниците му в Общинския съвет на Българска социалистическа партия Борислав Василев, Людмил Димитров и Зоя Василева, ръководителят на Общинската партийна контролна комисия Мария Джамбазова, председателката на Младежкото обединяване Теодора Ангелова, регионалната председателка на жените-социалистки Маргарита Велкова-Захариева, регионалният координатор на Българска социалистическа партия до преди 2 година Милена Луканова и други редови социалисти. Четирима от напусналите са и общински съветници, с което на процедура Българска социалистическа партия остава без група в Общински съвет-Видин.

Мотивите за решението им е оповестено в специфична позиция, която публикуваме напълно:
Заявяваме, че прекратяваме по лично предпочитание участието си в Българската социалистическа партия, считано от през днешния ден, 12 август 2022 година
Основният претекст за това е дълбокото разминаване сред програмата и задачите на Българска социалистическа партия и провежданата от националното управление политика на:
- обезличаване на идейната еднаквост на Българската социалистическа партия и забравяне на историческите ѝ традиции;
- преобразяване на Българска социалистическа партия от всеобща партия, която сплотява единомишленици в името на общочовешките полезности за независимост, народна власт, тъждество, обществената правдивост и взаимност, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяването на персоналните цели и упоритости на стеснен кръг от хора; очистване на свободата за изложение на друга позиция, а с това и на демокрацията в партията;
- преобразяване на Българска социалистическа партия от огромната лява партия на България в дребна четвърторазрядна партия, от партия, която постоянно е заемала първото или второ място на национални избори, в партия, която изпадна до четвъртото място и въздействието ѝ продължава да намалява;
- замесване на Българска социалистическа партия в безпринципна коалиция с десни партии и в осъществяване на дясна политика;
- преустановяване на процеса на обединяване в лявото политическо пространство и разрушение на връзките с евентуалните съдружници със сходни политически идеи;
- сграбчване във властта и оставане в държавното управление на К. Петков непременно, макар прекрачването на личните ни " червени линии " и отстъплението от българския народен интерес.
- слагане на всички равнища на хора, комфортни на Нинова, елиминирайки инакомислещите.
На последващо място, Българска социалистическа партия стана съизвършител в прекъсването или забавянето на жизненоважни планове за Видинския край, които постоянно са били измежду най-важните ни цели и за които ние сме протестирали неведнъж от 2014 година насам, а наши представители в предходни Народни събрания са се борили, с цел да бъде обезпечено финансирането и осъществяването им.
Не може да премълчим подхванатата остра борба с президента, която е лишена от всякаква политическа логичност и която явно обслужва ползи по дестабилизиране на страната.
Не на последно място, е организационният разпад, към който партията е доведена през последните години. Многократно сме предупреждавали за това с заявления на Областния и Общинския препоръки на Българска социалистическа партия. През годините неведнъж бяха отправяни и предложения към госпожа Нинова да посети Общински съвет и ОблС на Българска социалистическа партия - Видин. Въпреки това се организира политика на поредно игнориране и несъобразяване с позициите на Видинската и на други партийни организации. С поддръжката на националното управление и народния представител целеустремено в годините се работи за разтрошаване на единството на общинската партийна организация във Видин.
Липсва поддръжка за самодейностите на видинските социалисти, свързани с значими за жителите решения за положението на МБАЛ " Св. Петка ", за скоростния път Видин – Ботевград, за Граничен контролно-пропусквателен пункт Салаш – Ново корито, за тунел под Петрохан, срещу увеличение цената на водата, срещу увеличението на налозите, таксите и други
По време на присъединяване в ръководството цялостно игнориране на Областния и на Общинския партиен съвет при решаването на кадрови и политически въпроси. Назначения според от другарските и персоналните връзки, а не на кардинална основа с оглед качествата и компетентностите на фрагментите.
Трайна процедура са опитите за основаване на успореден център отвън законно определените органи, за отнемане на Видинската партийна организация от уставно финансиране, както и влизане в подмолни сделки с наши политически съперници на локално равнище.
Резултатът е загуба на престиж и пораждане на тежки вътрешни несъгласия и раздори.
През годините ние поредно сме защитавали нашите разбирания за леви политики, отстоявали сме концепциите на партията, заложени още от основаването ѝ. Пазили сме и отстоявали историческото ни завещание.За страдание, към този момент не виждаме в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за реализирането на левите хрумвания. Българска социалистическа партия загуби образа и демократичността си, трансформира се в лидерска партия и скоро хората ще дадат още веднъж тежката си оценка!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР