Председателят на Общински съвет - Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ) е

...
Председателят на Общински съвет - Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ) е
Коментари Харесай

Назрява скандал в Общинския съвет във Варна, Балабанов реже възможностите на съветниците

Председателят на Общински съвет - Варна Тодор Балабанов (ГЕРБ) е внесъл за разискване оферти за промени в правилника на съвета, които ще лимитират опцията на съветниците да дават оферти и ще ограничи изявленията им. Те ще бъдат разисквани на следващия ден в комисията по правилника на локалния парламент, само че са импортирани за разискване още през декември предходната година.

Исканата смяна е на процедура възбрана да се вършат устни оферти за промени в дневния ред на сесиите.

Това сега е допустимо и постоянно се употребява, изключително за отпадане на една или друга точка от дневния ред. Устно постоянно се вършат и оферти в зала, които касаят настоящи проблеми на града.

Според Балабанов тези оферти затрудняват работата на съвета. Председателят желае всички оферти за промени в дневния ред да идват единствено в писмен тип и то не по-късно от 12 часа в деня преди съвещанието.

Срещу концепцията към този момент има опозиция. Тя е от “Възраждане ” и по-точно от съветничката Мария Димитрова, която публично се е противопоставила на предлагането на Тодор Балабанов.



По нейни думи, това е ограничение на правата на съветниците. Димитрова възразява и против друго предложение на ръководителя, а точно, изявленията на съветниците да не са по-дълги от 5 минути.

Тя предлага и друга смяна, а точно - да се възвърне правилото първа точка на всяка общинска сесия да е питания към кмета и негови отговори на питанията. Това беше непрекъсната процедура в Общински съвет - Варна в предишното.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР