Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща

...
Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща
Коментари Харесай

Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на САЩ Н. Пр. г-жа Херо Мустафа

Председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организира видеоконферентна среща с посланика на Съединените американски щати в София Н. Пр. госпожа Херо Мустафа. Основните дискутирани тематики бяха свързани с актуалната конюнктура в страната, социалноикономическите последици от рецесията с COVID-19 както в народен, по този начин и в международен мащаб и евентуалните ограничения за тяхното превъзмогване.

Корнелия Нинова акцентира, че във време на невиждана здравна, икономическа и обществена рецесия е все по-важна икономическата непоклатимост и грижата за хората.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че изключителното състояние не трябва да се трансформира в опрощение за потъпкването на съществени правила като господство на закона и самостоятелни и работещи институции, които Българска социалистическа партия постоянно е отстоявала. " Във времена на неустановеност е извънредно значимо ръководството да се основава на бистрота ", посочи Корнелия Нинова.

По време на диалога Корнелия Нинова срещна Н. Пр. Мустафа с импортираното и след това признатото предложение на Българската социалистическа партия за основаване на Временна парламентарна комисия за надзор върху разноските на обществените средства, ориентирани към превъзмогване на следствията на болестта. Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че прозрачността при разходването на държавните пари е от извънредно огромно значение.

Нинова очерта и главните ограничения, които Българска социалистическа партия предлага, за превъзмогване на социалноикономическите последици от рецесията. Те включват финансова поддръжка за хората, останали без приходи, тласъци за най-засегнатите браншове на стопанската система, понижаване на Данък добавена стойност върху храни и медикаменти и целеви помощи за локалната власт.

В умозаключение, водачът на Българска социалистическа партия акцентира значимостта на засиленото съдействие сред България и Съединени американски щати в изискванията на световна пандемия и идната международна икономическа криза.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР