Председателят на НС Ива Митева обяви, че ще остане в

Председателят на НС Ива Митева обяви, че ще остане в ...

Ива Митева: В НС нещата са различни


Председателят на НС Ива Митева обяви, че ще остане в партията ИТН, но няма да става неин член и ще се опита да влезе в следващото НС. Тя обави, че се отказва от охраната си от НСО, предава .

"Имах колебания да се занимавам с политика. Мисля, че ако вие бяхте на мое място, също щяхте да имате тези колебания. Не е лесно. Когато влезете в НС нещата са много по-различни. Длъжна съм да опитам за последен път", коментира Митева.

На първо четене беше приет Законът за закриване на специализираните съдилища. Беше приет и докладът на адв. Николай Хаджигенов от комисията, която разследваше дали е имало полицейско насилие на протестите от миналото лято.

Заседанието беше затворено за медиите, тъй като се разглеждаха класифицирани данни от дните на протестите миналата година, както и свидетелски показания относно това дали са използвани специални разузнавателни средства срещу протестиращи.

От ГЕРБ се усъмниха и посочиха, че нарочно е закрито заседанието. След приемането на доклада, адв. Хаджигенов определи случилото се "като най-ужасяващото престъпление срещу правата на българите". От доклада стана ясно, че над 130 души - журналисти, съдии, политици са били подслушвани.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg