Председателят на НС и неговите заместници да могат да участват

...
Председателят на НС и неговите заместници да могат да участват
Коментари Харесай

Депутатите ще могат да получават заплатите си на ръка

Председателят на Народно събрание и неговите заместници да могат да вземат участие в управленията на непрекъснатите комисии. Това реши Временната комисия, която създава измененията в парламентарния устав на траялото повече от 6 часа съвещание.

Създават се две нови комисии - едната е по туризъм. Втората е по предварителна защита и противопоставяне на корупцията. Тя ще има право да изслушва и организира разисквания с основния прокурор и ръководителя на Инспектората на Висш съдебен съвет. На всеки три месеца комисията ще изисква отчет от КПКОНПИ и може да задължава ръководителят и членовете да се явяват на чуване.

На съвещанието беше признато депутатите да могат да получават възнагражденията си и не по банков път, а на ръка, в случай че пожелаят.

Обсъждането на правилника влиза като точка в дневния ред на депутатите в четвъртък.

Коледната почивка на депутатите да бъде анулирана или понижена. Това е обсъждано през днешния ден на Председателския съвет в Народно събрание сред управленията на парламентарните групи. Окончателно решение още няма, само че надвива мнението тя да бъде лимитирана в дните директно сред Рождество и Нова година, като народните представители се върнат на работа още в първата работна сряда на януари. Окончателно решение ще бъде взето идната седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР