Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира пред Нова телевизия, че

...
Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира пред Нова телевизия, че
Коментари Харесай

Валери Симеонов не харесва, че Борисов се бърка постоянно в работата на парламента

Председателят на НФСБ Валери Симеонов разяснява пред " Нова телевизия ", че не харесва това, че министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов се бърка непрекъснато в работата на Народното събрание. Коментарът му бе в отговор на въпрос, обвързван с гласуваните текстове от депутатите, с които на първо четене машинното гласоподаване бе отстранено от Изборния кодекс.

" Това е едно преждевременно тичане преди вятъра и то от огромния ни сътрудник ГЕРБ, който носи своята виновност за първичната неточност, че изобщо в хаоса на 15-часовите диспути истерично одобри Изборния кодекс на коляно, което беше на 15 февруари. Допусна една смяна в последния миг, за която дори не бяхме уверени в това, дори сюрпризирани в последния миг ", разяснява Симеонов гласуването. Според него въвеждането на машинното гласоподаване е била доста прибързана смяна, която е безсмислена. " Сега ГЕРБ дава обратно отчитайки чисто стопански и справедливи опасности, които носи едно машинно гласоподаване, което е добре, че си поправя грешката ", акцентира той.

Лидерът на НФСБ счита, че е било излишно въвеждането на машинното гласуван, тъй като то не подсигурява сигурност на вота, а в това време услугата е прекомерно скъпа. Посочи, че през 2015 година се е приело вследствие на пазарлъци и по гледище на Реформаторите, а още тогава в НФСБ били срещу.

Попитан какво постанова това да се вкарва смяна в Изборния кодекс, директно преди избори, Симеонов уточни: " Всеки път и в този момент самодейността е от огромната партия ГЕРБ. Добре е да ни делите, тъй като не сме едно и също.

Аз постоянно споделям, това кое не ни харесва в съдружно ръководство ",

съобщи той. " Ето, на мен персонално не ми харесва, че Борисов се бърка непрекъснато в работата на Народното събрание. Всички тези внезапни придвижвания са по неговия добър и прочут прийом проба-грешка. На мен това не ми харесва ", уточни Симеонов. " Но, каква е алтернативата? Да излезем от ръководството и да сложим страната пред нови избори, пред безпорядък? ", попита риторично той.

По думите му решението за освобождението на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " не е решение на съдружния съвет, а на парламентарната група – депутатите в Народното събрание. " Той е определен при започване на мандата като ръководител на групата, като върху него е предоставена отговорността, на всички тези членове да провежда нейната работа. Но той не идва на работа, две години продължава това ", разяснява още водачът на НФСБ. Той добави, че това е единствената причина за отстраняването на Волен Сидеров. Не сме пристигнали тук да си начешем егото или да сбъднем детските фантазии на някого, заключи той.

Симеонов разяснява и случая с офанзивата против системата на Национална агенция за приходите, при което до медиите бяха пуснати линкове, съдържащи персонални данни на жители и компании. Според него

това са неизбежни актове на интервенция,

" защото равнището на софтуера, на компютърните експерти се покачва непрестанно, това е в целия свят, България не е отвън света. Защо би трябвало да чакаме, че България има най-сигурната система? ", попита риторично Симеонов. Той омаловажи обстоятелството, че става обществено притежание ЕГН-тата на хората. " Какво като се знае егенето на някой? Не виждам нищо секретно в егенето ", уточни той и заяви в ефир личният си номер.

Обяви, че това е единствената персонална информация, а тази за платените налози трябвало да е обществена какот това било факт за заемащите висши държавни постове.

Значи за политиците може, а всички останали реват,

разяснява той. Припомни, че преди да бъде признат законът за отбрана на персоналните данни и отбраната им да стане " мода ", нямало проблеми. Посочи, че така и така тези данни били налични и егенетата се съдържали във всяка подписка с искане за осъществяване на референдуми или за квартална градинка.

В отговор на въпрос за проблемите в туризма поради по-малкия брой туристи и високите цени на плажните уреди Симеонов уточни, че когато страни като Турция, Тунис и Гърция са имали проблеми преди години и не са били атрактивни за туристите, е трябвало България да се възползва като се потвърди като доста по-приятно и привлекателно място за отмора. Причината това да не се случи някогашният вицепремиер, който е мощно фокусиран в бранша " Туризъм ", изясни с

неналичието на мениджмънт и перспективно мислене за туризма.

Плажовете се раздадоха на мутренски групировки и техните наследници и те тръгнала да печелят като че ли сезонът е финален в живота им, проучва Симеонов. Посочи, че на този стадий от прехода групировките са оставили бухалките и търсят елементарен и рентабилен бизнес – погребалния, скрап, плажните концесии. И това уродливо събитие ще бъде ликвидирано, само че сега то ликвидира туризма, уточни той и разгласи, че страната би трябвало да бъде майка, а не мащеха на хотелиери и ресторантьори.
https://www.vbox7.com/play:1ae0dab810
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР