Председателят на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел (на

...
Председателят на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел (на
Коментари Харесай

Сръбски националист се коалира с партията на президента на страната за местния вот

Председателят на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел (на снимката) съобщи, че СРП ще взе участие със Сръбската прогресивна партия (СПП) на президента Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. в в локалните избори в в страната, заяви локалната телевизия Ен 1, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разговарях с Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., премиера Ана Бърнабич и ръководителя на Изпълнителния съвет на СПП Дарко Глишич и се договорихме СРП да влезе в коалиция със СПП за изборите в Белград и за общинските и градските избори в Сърбия. Нашите представители ще бъдат включени в кандидатските листи и след изборите ще участваме в изпълнителната власт ", сподели Шешел.

Шешел изясни, че Сръбската радикална партия ще се яви независимо на републиканските и регионалните избори, а на локалните ще взе участие дружно с " прогресивните ", защото, както сподели той: На тези равнища стратегиите ни съответстват.

" Различията ни са на републиканско равнище, там ще имаме обособени листи и ще отидем настрана на изборите. Но в случай че е нужна по-широка коалиция на републиканско равнище, в случай че СПП не могат сами или дружно със социалистите да сформират държавно управление, тогава сме подготвени да влезем единствено с тях в държавното управление. Със сигурност в никакъв случай няма да го създадем с прозападната съпротива ", сподели Шешел.

На 17 декември в Сърбия са планувани предварителни парламентарни избори, както и локални в Белград и в някои общини.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР