Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с представителите

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с представителите
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се срещна с представители на дванайсет творческите съюза в България

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с представителите на дванайсет креативен съюза.

Това е първата такава среща, с която желая да изразя персоналната си угриженост към проблемите и развиването на българската културата, акцентира той. По думите му креативните съюзи са с дълголетна история, с традиция и с голям принос към духовното завещание на нашата нация.

В мое лице българската културата има един огромен другар и мисля, че съм го потвърдил като министър, депутат, създател и донор, а в този момент депозирам ръка и като ръководител на Народното събрание, означи Вежди Рашидов. Той прикани съюзите да се обединят и да обмислят обща тактика за културата в другите сфери, която да отразява опазването, реставрацията и развиването на културното завещание.

На дневен ред би трябвало да се върне въпросът за значимостта на българската просвета, сподели Вежди Рашидов. Творческите съюзи са тези, които могат да обмислят концепцията за вероятни законодателни начинания, които да доведат до решения на най-малко част от проблемите в областта на културата и изкуствата, уточни той. Председателят на Народното събрание акцентира, че съюзите познават най-добре компликациите в реализирането на плановете и креативната активност на своите членове.

От своя страната, представителите на креативните съюзи обявиха нуждата от основаването и поддържането на структури и културни институти, които да отразяват модерни трендове и да бъдат съобразени с променената демография по  регионите, тъй че всички хора да имат достъп до предлаганите услуги, креативен начинания и артистични планове.

На срещата беше обсъдена и нуждата от повече средства за българската просвета във всички нейни сфери, както и че инфлацията е спомагателен фактор, който усложнява обстановката. Акцентира се и върху потребността на финансиране на активността на младите създатели, с цел да могат да работят, да бъдат разпространявани и уместно показани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР