Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов предлага провеждането на среща

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов предлага провеждането на среща
Коментари Харесай

Рашидов предлага четиристранна среща за Шенген

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов предлага провеждането на среща на ръководителите на парламентите на България, Румъния и Хърватия с сътрудниците им от Нидерландия и Австрия.

Целта на срещата е да бъдат осведомени за всички положени старания и готовността на България, Румъния и Хърватия за участие в Шенген. Вежди Рашидов направи предлагането на двустранна среща с ръководителя на Събора на Република Хърватия Гордан Яндрокович в Страсбург, оповестиха от парламентарния пресцентър.

По време на диалога с хърватския си сътрудник Вежди Рашидов акцентира, че България от дълго време е изпълнила всички условия за участие в Шенгенското пространство и това е установено неведнъж от Европейската комисия и Европейския парламент.

„ България е почтен и предан член на Европейски Съюз. Не е редно пред страната ни да се слагат спомагателни политически условия, каквито не са били поставяни пред други страни преди този момент ”, безапелационен беше ръководителят на Народното събрание.

В умозаключение Вежди Рашидов още един път изрази запаси против вероятно делене на България, Румъния и Хърватия на идния Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ при започване на декември.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР