Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че не приема

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че не приема
Коментари Харесай

Караянчева заяви, че не приема критиките на омбудсмана в оставка Мая Манолова

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че не приема рецензиите на омбудсмана в оставка Мая Манолова, отправени към Народното събрание.

„ Не одобрявам облика, който Мая Манолова рисува на 44-я състав на Народното събрание – 240 безотговорни народни представители против самотната фигура на единствения покровител на жители. Във всички парламентарни групи има задоволително рационални депутати и те щяха да се обединят с наслада зад законодателни оферти, които биха заличили дадена несправедливост, в случай че тези оферти са в действителност положителни “, написа Караянчева на профила си във Фейсбук.

„ От задоволително дълго съм в политиката, с цел да разбирам за какво за Манолова е преференциално да се обрисува като супер-жената, изправена против всички неправди по тази земя. Но апелирам, дано това не става за сметка на някогашните й сътрудници “, разяснява ръководителят на Народно събрание.

„ Пожелавам на госпожа Манолова да организира една почтена кандидат-кметска акция, само че не виждам по какъв начин очернянето на парламентарната институция ще й помогне в тази борба “, съобщи Караянчева.

„ Извинявам се авансово, че този пост е дълъг и евентуално отегчителен. Но за мен /като ръководител на Народното събрание/ е значимо да направя някои разяснения във връзка подадената от госпожа Мая Манолова оставка от поста Омбудсман на Републиката.

Прочетох какви претекстове е оповестила тя в подадения през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание документ. Оказва се, че една трета от тези претекстове /първите два от общо шест/ са директна рецензия против законодателната власт, която съгласно нея не е проявявала задоволително интензивност във връзка с предлаганите от нея законотворчески начинания. Като доказателство Манолова показва, че Народното събрание се е съобразил с “едва ” половината от общо 5100 нейни рекомендации по законопроекти.

Г-жа Манолова е била народен представител и зам.-председател на Народното събрание задоволително дълго, с цел да знае механизма, по който се преглеждат законопроекти и рекомендации по законопроекти от институции, които по Конституция нямат право на законодателна самодейност. Всеки постъпил от страна на администрацията на Омбудсмана законопроект, както и всяка рекомендация, са били разпределяни съответно до парламентарните групи. Всеки депутат има право на законодателна иницива. Фактът, че част от тях по този начин и не са стигнали до пленарна зала, значи, че не са събрали поддръжка, в това число и измежду опозицията. Защо това е било по този начин? Не бих желала да разпределям оценки, а и не ми е работа. Но здравият разсъдък сочи, че в случай че качеството им е било съответно на впечатляващото количество, тези законопроекти и рекомендации щяха да се радват на друга орис.

Не одобрявам облика, който Мая Манолова рисува на 44-я състав на Народното събрание – 240 безотговорни народни представители против самотната фигура на единствения покровител на жители. Във всички парламентарни групи има задоволително рационални депутати и те щяха да се обединят с наслада зад законодателни оферти, които биха заличили дадена несправедливост, в случай че тези оферти са в действителност положителни.

От задоволително дълго съм в политиката, с цел да разбирам за какво за Манолова е преференциално да се обрисува като супер-жената, изправена против всички неправди по тази земя. Но апелирам, дано това не става за сметка на някогашните й сътрудници.

В умозаключение ще напомня, че самата госпожа Манолова много постоянно променяше позицията си по част от проблемите, които изрежда в претекстовете за оставката си, касаещи Народното събрание. Тя доста добре знае, че когато един проблем е задоволително комплициран и изисква вземане предвид с постоянно противоречащи си ползи в границите на една група жители, опростяването единствено го задълбочава, вместо да го взема решение.

Пожелавам на госпожа Манолова да организира една почтена кандидат-кметска акция, само че не виждам по какъв начин очернянето на парламентарната институция ще й помогне в тази борба ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР