Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила беседва с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис, оповестиха от парламентарния пресцентър.

Гостът е отпред на делегация на Международния секретариат на организацията, която е на посещаване в България във връзка на отбелязването на 25-та годишнина от основаването на Асамблеята. Цвета Караянчева е отбелязала, че Народното събрание е член на Асамблеята от 1994 година и българските представители в нея се стремят с работата си да допринесат за повишение на ролята на православието в границите на Европейския съюз.

Днес България е изправена пред предизвикването да организира сполучливо и резултатно своето първо председателство на Съвета на Европейски Съюз, е показала тя и е допълнила, че в последните месеци страната ни има доста задължения, произлизащи от това, само че резултатите и отзивите за Българското председателство и за неговото парламентарно измерение са доста положителни.

Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис е поздравил България за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той е отбелязал градивната работа на българските представители в Асамблеята, която включва парламентаристи от 25 страни, и е изразил вяра положителната взаимна работа да продължи и отсега нататък. Андреас Михаилидис е поканил ръководителя на Народното събрание да участва на идното Общо заседание на Интерпарламентарната асамблея по православие в края на юни в Атина.

В срещата са взели участие ръководителят на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и народните представители Васил Антонов и Станислав Станилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР