Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Караянчева участва в празника на Специални сили

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила участва в Пловдив на тържественото честване на 75-ата годишнина от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските Сили за специфични интервенции, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Цвета Караянчева приветства българските бойци за доблестта и куража, за храбростта и достолепието, с които отстояват достойнството на пагона и цветовете на трибагреника. Сформирана преди 75 години в състава на въздушните войски, дружината получава своето бойно кръщение по фронтовете на Втората международна война, давайки десетки свидни жертви, означи ръководителят на Народното събрание.Това обаче не пречупва нейния висок военен дух и жертвоготовност в името на народ и родно място, добави Цвета Караянчева. Тя уточни още, че и през днешния ден, когато светът приказва за хибридни войни и нови доктрини за сигурност, българските Специални сили извършват с безупречен професионализъм уговорките си в контингентите за следвоенно възобновяване и поддържане на мира в разнообразни точки на света, противодействат на тероризма и незаконната миграция, партнират равностойно със структурите на НАТО и бранят престижа на въоръжените ни сили.

Председателят на Народното събрание одобри почетния строй и приветства персоналния състав на бригадата, сервира цветя пред паметника на починалите парашутисти и участва на заупокойната молитва.

Цвета Караянчева взе участие в формалното разкриване на Тактически действен център и крило за настаняване на военното формирование. По мотив годишнината, тя връчи на командира на бригадата бр.ген. Явор Матеев почетен знак на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР