Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Левски е човек извън времето

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила, народни представители и членове на Европейския парламент дружно уважиха паметта на Васил Левски. В Брюксел те участваха във възпоменателна гала във връзка 145 години от неговата крах пред барелефа на Левски на постройката на консулската работа към посолството на България, заяви прессцентърът на Народното събрание.

Днес почитаме гибелта на един светец - Апостола на българската независимост, означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Той е човек отвън времето, персона, сравнима с най-чистите, най-светлите, най-прозорливите международни мозъци, добави тя. Вече 145 години той ни е вопъл и камбана, съдник и разтуха, проповед и възкресение, съобщи още ръководителят на Народното събрание. Неговата крах ни извести, че българският дух е непокорим, че сме свободни, почтени и праведни, акцентира още Цвета Караянчева.
8
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни означи, че Левски е европейски воин, персона, бореща се за свободата на своя народ. Той добави, че посланията на Апостола са настоящи и до през днешния ден, тъй като свободата, демокрацията и разговорът са правилният път пред Европа и пред всички нас. Българските герои са и европейски герои и по тази причина на този ден съм с вас в българското консулство Ц пред барелефа на Васил Левски, с цел да отдадем дружно респект пред всички мъже и дами, отдали живота си за свободата на България, добави още Антонио Таяни.
8
Ученици от българското учебно заведение "Пейо Яворов " към посолството на Република България извършиха стихотворения, отдадени на Апостола. Поднесени бяха цветя пред барелефа на Васил Левски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР