Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри изложбата "Епопея за незабравимите български опълченци"

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила откри изложбата „ Епопея за незабравимите български опълченци “ в изложбената зала „ Триъгълната кула на Сердика “ на Регионалния исторически музей – София, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Това, което довечера виждаме, е част от нашата героична история, нашата горделивост, означи в приветствието си ръководителят на Народното събрание. Тук виждаме какъв брой свидни жертви за свободата на България сме дали, добави тя. Априлското въстание по думите й е нашата национална гражданска война, която сподели на света, че България има потребност от независимост, че има герои.

Пожелавам повече жители да видят тази галерия, тъй като няма нищо по-ценно от предишното, от нашата история, от всичко това, с което се гордеем, че сме българи, съобщи още Цвета Караянчева.

Фотографската експозиция е отдадена на 140 години от Освобождението на София и България, а неин създател е доктор Тошо Пейков. На събитието в 140 фотографии се показват алегорично 140 мига от живота на Българското опълчение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР