Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и социален съвет

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на откри първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и обществен съвет (ИСС).

Заседанието се състоя отдалечено и в него участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, еврокомисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел и еврокомисарят по работни места и обществени права Никола Шмит.

Пред всички Вас стои нелеката задача да бъдете връзката сред гражданското общество и държавната власт по въпросите, свързани с икономическото и общественото развиване на страната, означи Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в изявлението си. Тя акцентира, че българският ИСС към този момент 17 години извършва сполучливо консултативните си функционалности, а огромна част от неговите членове и преди са взели участие в активността му, изработвали са мнения, резолюции и разбори. Има и нови членове на съвета, които имам вяра, че с персоналната си експертиза и с тази на организациите, които съставляват, ще допринесат за сполучливата му работа, уточни ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на съобщи, че в ИСС има доста необятно посланичество на проведеното гражданско общество. Сред членовете му са представители освен на най-големите работодателски и синдикални организации, само че и на кооперации, на екологични организации, на занаятчии, на селскостопанските производители, на потребителите, на хората с увреждания, на организации, подпомагащи обществено слабите хора и още доста други, добави тя.

Председателят на Народното събрание акцентира, че най-важното качество, което отличава ИСС от други институции, е неговият многообразен експертен капацитет и тясната връзка с жителите. Позициите на ИСС по съществени стопански и обществени въпроси са извънредно значими за активността на законодателната власт, тъй като точно връзката сред жителите и законодателната власт е същността на демократичния развой, уточни Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите й това е повода позициите, които ИСС показва и отстоява да са измежду най-верните поправки за народните представители. За всеки от Вас и за ИСС е значимо да извършите своя дълг към обществото, да постигнете общо единодушие, когато приемате и отстоявате своите позиции, да се водите от правилата на взаимност и равнопоставеност, да си поставите цели, които да способстват за благосъстоянието на хората, добави ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази убеденост, че бъдещата активност на ИСС ще бъде още по-ясно обществено изразена и ще даде нов подтик в справедливото и сполучливо ръководство на страната. Тя пожела на новия ръководител ловко да управлява тази гражданска институция, която има своя отчетлива роля в европейския път на страната ни, а на новия ИСС - с достолепие и непримиримост да отстоява ползите на българските жители. Следвайте своя главен принцип - единодушие и единение за положителното на България, прикани ръководителят на Народното събрание.

При откриването на пленарната сесия ръководителят на ИСС Зорница Русинова изрази признателност за гласуваното й доверие и акцентира, че за нея в този момент ИСС би могъл да има напълно друга роля в обществото ни. Надявам се скоро ние да успеем да се оправим със здравния проблем, само че икономическите и обществените последствия от него ще бъдат огромно предизвикателство и през тази, и през идната година, означи Зорница Русинова. Искрено имам вяра, че с дейната ни работа като ИСС ние можем да имаме действителен принос в интерес на хората при възобновяване на стопанската система на страната, при възобновяване на приходите и за наваксване в развиването на страната ни, уточни тя. Надявам се с работата си да покажем, че сме гражданския парламент, да имаме принос във всяка една от тематиките, които са освен значими в народен подтекст, само че и в европейската стратегия на България, добави новият ръководител на ИСС.

Учредителната сесия на новия мандат на ИСС ще избере заместник-председатели на съвета и ще разиска целите в работата му, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР