Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента
Коментари Харесай

Караянчева към президента на Азербайджан: България продължава реализацията на проекта за газовия хъб „Балкан“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев. Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на посещаване в Азербайджан във връзка тържественото отбелязване на 100-годишнината на Народното събрание на страната, оповестиха от пресслужбата на Народно събрание.

Председателят на българския парламент и президентът на Азербайджан бяха единомислещи, че е значимо двете страни да не престават да развиват връзките си в сферите на енергетиката, превоза, новите технологии, културата, спорта и образованието.

Цвета Караянчева акцентира, че България продължава реализацията на плана за газовия хъб „ Балкан “ и постигнатата сред България и Азербайджан договореност ще разреши от 2020 година страната ни да получи контрактуваните 1 милиарда куб. метра азербайджански природен газ, добави Цвета Караянчева. От своя страна президентът Илхам Алиев удостовери още веднъж постигнатите договорености сред Азербайджан и България.

Цвета Караянчева и Илхам Алиев оцениха високо резултатите от визитата на премиера Бойко Борисов в Баку през януари 2018 година и регистрираха позитивните резултати от разкриването на постоянната въздушна линия сред България и Азербайджан. Двамата потвърдиха, че към този момент е налице доста нарастване на пътуванията сред двете страни за бизнес и туризъм.

България отдава значимо значение на връзките си с Азербайджан и преглежда страната като предпочитан сътрудник в района, означи ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева изрази удовлетворение от развиването на ползотворните контакти сред двете страни. Приятелството сред нашите нации има бъдеще, учредено на близостта сред нас и взаимното почитание, добави още тя.

В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България – Азербайджан в българския парламент Хамид Хамид и заместник-председателят на групата Димитър Георгиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР