Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна с председателя на турския парламент Исмаил Кахраман

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с ръководителя на Народното събрание на Турция Исмаил Кахраман. Двамата разговаряха в границите на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз, която се организира в Женева, оповестява Нова телевизия.

„ Турция е прилежаща на България страна, съдружник в НАТО и предпочитан за нас сътрудник в редица области, съобщи ръководителят на Народното събрание. Сред сферите на съдействие тя уточни миграцията и битката с тероризма, енергетиката, земеделието, отглеждането на животни и търговията. Стабилните и устойчиви връзки сред нас се основават на правилата на добросъседството и взаимното почитание “, акцентира Цвета Караянчева.

Тя поздрави турския си сътрудник за напъните на Турция за справяне с миграционния поток и уточни позитивния резултат от Споразуменията Европейски Съюз и Турция по миграцията, довели до действително понижаване на броя на незаконните емигранти, влизащи в Европейски Съюз. Отдаваме значимо значение на тристранния българо-гръцки-турски Център за полицейско и митническо съдействие, сподели още Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание акцентира, че сред парламентите на двете страни има положително равнище на съдействие. На диалога беше маркирано, че съществува забележителен капацитет за по-нататъшно развиване на търговско-икономическите връзки.

Цвета Караянчева съобщи, че чака на подготвяната лидерска среща във Варна сред Турция и управленията на водещите институции на Европейски Съюз да бъдат разисквани значими за страните въпроси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР